Forebyg hudproblemer – vask efter træning eller konkurrence

Når hesten har svedt, er det både sundt og behageligt at få vasket sveden af. Den gamle tørre sved kan give kløe, hudirritationer og pelsen bliver grå og kedelig at se på. Når vi er derhjemme og har vandslange, vaskeplads eller lignende til rådighed, har vi hver vores rutine efter rideturen. Det er straks en anden sag når vi er på udebane, til træning eller konkurrence. Vi anbefaler at man er omhyggelig med rengøringen, uanset hvor man er. Nu skal I høre hvorfor:

De fleste ryttere har oplevet små irriterende knopper i sadellejet eller en gjord der pludselig har gnavet hul.
Knopperne i sadellejet skyldes næsten altid en infektion i huden med en bakterie, der hedder Dermatofilus Congolensis. Knopperne sidder typisk i sadellejet, men kan også ses på hestens kryds eller over hele kroppen. Hvis hesten er korthåret eller klippet, ses de tydeligt, mens man i en længere pels kun mærker dem hvis man kører en hånd gennem pelsen. Hvis man forsigtigt tager rykker hårene af hesten på en af knopperne, er det meget karakteristisk, at der følger en hel tot hår med der er klistret sammen forneden af noget gult snask.
Bliv ikke forskrækket – det er ganske nemt at behandle med en desinficerende shampoo, men hellere forebygge end helbrede, som man siger.

Derfor anbefaler vi at man altid vasker hesten godt af når den har svedt, eller venter til den er tør og giver den en grundig omgang med børsterne.

En vask med en god shampoo går man aldrig galt i byen med. En hurtigere men effektiv løsning er Nathalie After Work Wellness.

Nathalie After Work Wellness er et stærkt og effektivt liniment. Et koncentrat, der virker som ren wellness og ekstra forkælelse på den varme/svedige hest. Man blander lidt af produktet op i vand og vasker hestens krop og ben med opløsningen. Den kølende effekt giver følelsen af friskhed og velvære. Huden renses grundigt for sved, pelsen efterlades ren, blød og vil tørre hurtigt.

Sådan gør du!

  • • Tag en ren spand og fyld den med 8-10 cm vand.
  • • Find flasken med After Work Wellness og hæld lidt i vandet.
  • • Blandingsforholdet skal være ca. 1:20
  • • Er du ude i byen, til træning eller stævne, kan du have lavet opløsningen i en dunk hjemmefra.
  • • Vask hestens krop og ben med en svamp eller blød børste. Skal ikke skylles ud.

Færdig! Du har lige gjort noget godt for din hest og kan med god samvittighed sætte den tilbage i traileren eller i boksen.
Pelsen tørrer hurtigt og er ren helt ind til huden. Ingen kløe og ubehag efter indtørret sved.
Husk at tilbyde hesten rent vand og en gulerod som tak for turen.

Se videoen om hvordan du bruger produktet eller find After Work Wellness lige her

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle