Fedt, conditioner eller olie til dit læder? Guide der hjælper dig med at vælge

Udvalget af læderpleje produkter er stort og det kan være svært at finde ud af, hvornår det er mest fordelagtigt at bruge de forskellige produkter.

Leather Soap eller Leather Cleanser?
Begge produkter har det til fælles, at de renser læderet effektivt for sved, skidt og snavs.
Leather Soap skummes op med en svamp, men det er vigtigt at man bruger så lidt vand som muligt, da vandet på sigt vil ødelægge syningerne.
Skummet opløser fast skidt som gammelt sved eller måske mudder, der har fået lov at tørre ind på læderet.
Leather Cleanser er klar til brug og det er bare at spraye på og tørre af.
Om man er til det ene eller andet er forskelligt, men vi hører ofte, at Leather Soap bruges til den mere grundige rengøring og Leather Cleanser til den daglige hurtige rengøring.
Begge produkter renser godt og efterlader læderet rent.

Fedt, conditioner eller olie for at holde læderet blødt og smidigt?
Hver hesteejer og rytter har sin favorit, så her vil vi blot fortælle om de erfaringer vi har med produkterne.
Når udstyret er renset af med Leather Soap eller Leather Cleanser, er det rigtig godt at efterbehandle med et produkt der blødgør og plejer læderet. Hvilket produkt vi bruger, afhænger af hvordan læderet føles. Hvis det virker blødt og tilpas smidigt, får det olie og er det lidt mere tørt i det, så giver vi det Conditioner. Har du varme på i sadelrummet, stiller det ekstra krav til læderplejen. Varme kan være nødvendig for at underlag, bandageunderlag og andet udstyr kan nå at tørre til næste dag, men det er også lidt hårdt for trenser, sadler og støvler at blive ”udtørret” på den måde. Udstyr der er meget tørt eller som ikke skal bruges i en periode, kan med stor fordel smøres ind i Leather Grease. Den tykke, cremede fedt tager lidt tid om at trænge ind, men til gengæld gør det selv det mest tørre og stive læder, blødt og smidigt igen.

Tips og tricks – godt greb
Det giver et ekstra godt greb i sadlen, hvis du giver indersiden af støvlerne og sadelklapperne læderolie lige før rideturen.
De fleste ryttere har prøvet at sidde i sadlen og ønsket, at sidde lidt bedre fast. Se bare på hvad man kan få af ridebukser med grib og hvor mange der prøver både den ene og den anden slags bukser for at finde de bedste. Inden du kasserer alle ridebukserne, så prøv at give din sadel god gang pleje og bliv ved med at tilføre næring/fugt til læderet indtil det simpelthen ikke kan suge mere. Hold vedlige med gode produkter og VUPTI – du får en oplevelse af at sidde bedre.

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle