Sårpleje – førstehjælp og valg af den rigtige sårsalve!

Hvis hesten har fået et sår, så bedøm først om det er overfladisk ved forsigtigt at forsøge at trække huden lidt fra hinanden. Huden består af mange lag, men kan groft opdeles i overhud og underhud. 

Hvis man ikke kan trække sårrandene fra hinanden, er det overfladisk (skade på det yderste hudlag) og kan behandles med vask og sårsalve. Kan hudrandene skilles fra hinanden er det dybere og skal måske syes. Her anbefaler vi, at man kontakter en dyrlæge og følger dennes anvisning. 


Nathalie Deep Cleansing Shampoo
Et friskt sår skal renses. Vi anbefaler Deep Cleansing Shampoo, der indeholder klorhexidin, jod og naturligt helende ekstrakter fra aloe vera og tranebær.
Nathalie Deep Cleansing Shampoo renser i dybden, blødgør små sårskorper, dæmper irritation og beroliger irriteret og ødelagt hud.


Nathalie Aloe Vera Gel
Når såret er rent og tørt, er det tid til at vælge hvilken sårsalve der er bedst til netop denne type sår. 
Hvis såret endnu er så friskt at huden er fugtig, er aloe vera at foretrække. Med aloe vera kan man ikke komme til at gøre noget galt. Det er naturens eget vidunder og det bedste i et helt friskt og fugtigt sår. 
Et rent, ikke-inficeret sår tørrer hurtigt ud og en sårskorpe begynder at blive dannet. 


Nathalie All Purpose Cream
Til hudafskrabninger og sårskorper på kroppen og i hovedet. All Purpose Cream blødgør sårskorperne så de ikke sprækker.
Tør hud og sårskorper der sprækker er ikke godt, da huden for hver gang den bliver ødelagt, får sværere ved at genoprette sin styrke og elasticitet. Nathalie All Purpose indeholder Manuka Honning. Lige netop den type honning, har en dokumenteret antibakteriel effekt og hjælper til hurtigere heling og genopretning af tør, skadet og irriteret hud. Nathalie All Purpose kan bruges flere gange om dagen, så smør såret så tit du kan. Salven er let og trænger hurtigt ind i huden.


Nathalie Barrier Cream
Nok markedets bedste muksalve, men også god til mange andre typer sår. Det der gør Nathalie Barrier Cream unik, er recepten og den barriere, den er i stand til at danne på huden. 
Det er en meget ”tæt” salve, som beskytter huden mod fugt og skidt fra omgivelserne. Helt optimalt ved sår på benene, hvor den holder fx mudder væk fra den skrøbelige hud i koderne. Indholdet af Vitamin E, Allantoin og Aloe Vera styrker huden, blødgør muk- og sårskorper og afhjælper ardannelse.  

Økologisk pileekstrakt i Nathalie Barrier Cream styrker hudens egen bakterieflora, så den bliver stærkere og mere modstandsdygtig. 
Nathalie Barrier Cream påføres huden 1-2 gange dagligt. Vær opmærksom på at huden skal være tør og uden infektion.

OBS! KARENSTID PÅ 96 TIMER, så hvis du skal til stævne eller andet, kan du vælge Nathalie All Purpose Cream i dagene op til, så du ikke kommer i klemme i reglerne. 

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle