Solskoldning og soleksem

Sommeren er kommet og det er nu du skal beskytte både hesten og dig selv mod solen. Ligesom os mennesker, kan heste også kan blive solskoldet i det gode vejr. Mange heste får ‘solskoldninger’ på muler og i koder i sommerperioden. 

Hudens eget immunforsvar svækkes af solens skader. Vær særlig opmærksom på forandringer i huden, specielt hos heste med hvide aftegn i hovedet og på benene. Sæt hurtigt ind med beskyttelse og behandling. For nogle hestes vedkommende er der ikke tale om normal solskoldning. Problemet skyldes ophobning af affaldsstoffer (nedsat leverfunktion) eller indtagelse af giftige planter. Det ses typisk som gulligt farvet hud i næsebor, slimhinder, på muler og i koder. Denne tilstand kaldes fotosensibilisering eller mere mundret, soleksem. Sårene kan se voldsomme ud og er smertefulde for hesten. Heste der lider af soleksem, vil altid være særligt følsomme for solens stråler. Lidelsen er kommet for at blive og hestene har brug for ekstra beskyttelse mod solen resten af deres liv.

Forebyggelse er enkel

Forebyggelse af traditionel solskoldning og soleksem er enkel. Smør de udsatte områder ind i solcreme til heste. Cremen skal være fed, vandafvisende og naturligvis med høj solfaktor. Solcreme der er lavet specielt til heste, bliver siddende længere end mange andre cremer og tåler at hesten græsser, bevæger sig i højt græs og kan modstå en regnbyge.

Husk også at gennemgå foldene for giftige planter og kontakt dyrlægen hvis du er det mindste i tvivl.

Find solcreme til din hest her

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle